Ångerrätt, retur & reklamationer

Ångerrätt & Retur

Du har alltid ångerrätt i 14 dagar i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Buster’s Own detta inom 14 dagar från det att du eller ett ombud till dig tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum du meddelade Buster’s Own om att du utnyttjat din ångerrätt. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

Returadressen är:

Buster’s Own
Torstenssonsgatan 13
114 56 Stockholm

Skicka gärna ett mail till kundtjanst@bustersown.com i samband med returen!

Återbetalning vid en retur

Om du betalat med bankkort eller betalkort så återför vi pengarna till det kort som du använde för att betala ursprungsordern.

Reklamation

Skulle du få en fellevererad vara ska du kontakta vår kundtjänst så fort som möjligt. Vid reklamation av defekt vara, det vill säga en vara som inte överensstämmer med beskrivningen, behöver du också kontakta kundtjänst. Vi står självklart för returfrakten vid felleveranser och godkända reklamationer.

Vid en reklamation görs en utredning utav produkten, i vissa fall får vi skicka reklamationen vidare för utredning hos leverantören.

Ej utlösta paket

Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från posten förbehåller vi oss rätten att debitera dig 149 kr för de kostnader som uppstår i samband med en sådan retur och hanteringskostnaden. Har du fler än tre outlösta paket så kommer ditt kundkonto att spärras för shopping hos oss.